USA:s nya dream team besegrar Serbien – efter Kevin Durants uppvisning

Publicerad

Kevin Durant stod för en rejäl uppvisning i trepoängsskytte när USA besegrade Serbien i OS-premiären.

Stjärnans trepoängsskytte var enastående i segern med 110-84.

1992 hade USA ett dream team med superstjärnor som Michael Jordan i laget. Nu är det namn som Kevin Durant, Lebron James och Stephen Curry som sprang ut till OS-premiären mot Serbien i Paris i någon form av en ny dream team-upplaga.

Serbien, med superstjärnan Nikola Jokic i spetsen, skulle försöka störa giganterna men fick ge sig mot den onekliga guldfavoriten med 84-110.

OS i Paris 2024

När superstjärnor som Durant är på spelhumör blir det extra svårt. 35-åringens trepoängsskytte var något utöver det vanliga då sju av åtta försök satt i korgen. Hans 23 poäng var bäst i matchen. Han var tätt följd av James på 21 poäng.

Se några av trepoängarna i spelaren.

– Det ser så enkelt ut för Durant, en bra dag på jobbet, säger kommentatorn i Max.

Jokic gjorde vad han kunde med 20 poäng och var poängbäst i Serbien.

För USA väntar Sydsudan i nästa match. Afrikanerna höll så sent som den 20 juli på att skrällvinna mot amerikanerna i en gastkramande batalj men fick slutligen se sig besegrade med 101-100.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet