David Åhman/Jonatan Hellvig till OS-kvartsfinal – vann efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

David Åhman/Jonatan Hellvig är vidare till OS-kvartsfinal.

Den svenska beachvolleybollduon vann efter en rysare mot Noslen Diaz och Jorge Luis Alayo, Kuba, med 2–1.

– Det känns fantastiskt skönt, säger Jonatan Hellvig till SVT Sport.

Man kan säga att duon kompletterade varandra. När David Åhman briljerade med servarna så stod Jonatan Hellvig för blockarna. Den kubanska duon Noslen Diaz och Jorge Luis Diaz kunde inte stå emot svenskarna i det första setet. Där vann Åhman/Hellvig klart med 21–11.

– Första set gick verkligen vår väg. Vi kom in och spelade nästan felfritt, samtidigt som vi får många misstag från Kuba, säger Jonatan Hellvig till SVT Sport och fortsätter:

OS i Paris 2024

– Men vi visste att det inte var över där. Vi vet hur det gick mot Qatar så det gällde att bara fortsätta. Behålla lugnet och försöka trycka på i andra set.

”Vi laddar om och gör det starkt”

Det andra setet blev en rysare. Lagen turades om att ha varsin setboll – flera gånger om. Till slut tog Kuba det med 28–26.

I det avgörande setet spelade svenskarna upp sig. Där blev det 15–11 till Åhman/Hellvig.

– Jag tycker att vi gör det väldigt starkt. Vi laddar om och tar fyra raka bollar i tredje set, säger David Åhman.

Kvartsfinal väntar

Nu väntar OS-kvartsfinal på tisdag eller onsdag för duon.

– När vi fick den här vinsten var det verkligen en skön revanschkänsla och nu ska vi bara ge järnet i nästa match, säger Hellvig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet