Sverige besegrade Danmark med 3–0 –Möregårdh blek: ”Ville inte se ut så här”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges herrar vann åttondelen mot Danmark och är klara för kvartsfinalen, där vinnaren av Tyskland och Kanada väntar, en match som spelas i kväll.

– Jag fick bara någon timmes sömn, säger den dränerade Möregårdh som tog en arbetsseger i sin singelmatch.

Det blev ingen längre vila för Truls Möregårdh efter gårdagens sensationella OS-silver i singel. Redan på förmiddagen fick han spela men han vilades i den inledande dubbeln.

Möregårdh såg blek ut och att vara tömd på energi och låg under med 7–9 i det femte och avgörande setet mot den lurige Anders Lind som han ofta tränar med. Svensken tog sig samman och lyckades vinna det och matchen utan att visa glädje.

OS i Paris 2024

– Det var tungt och jag gjorde verkligen allt jag kunde i dag. Jag älskar att spela i lag och ville inte se ut så här utan vill ha mer energi och spela mer för laget, säger Möregårdh till SVT Sport.

Det var ganska skönt för Möregårdh att bara behöva spela en match i dag. Kvartsfinalen är inte tidssatt men spelas tisdag, troligen, eller onsdag.

Väckarklockan stod på 05.45

– Jag har mått sinnessjukt bra fram till klockan ringde 05.45 då jag kände att blev lite tyngre för kroppen och det mentala att gå upp så tidigt, säger Möregårdh som fick minimalt med sömn efter att inte ha mött John Blund förrän vid 03-04-tiden.

– Jag fick bara någon timmes sömn men kommer att komma in med mycket mer energi till kvartsfinalen, säger den dränerade Möregårdh som ligger kraftigt minus på sömnkontot efter den intensiva singelveckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet