Tobias Bergman blir ny förbundskapten för herrlandslaget i bordtennis. Foto: Johan Nilsson/TT

Damlandslagets förbundskapten Tobias Bergman tar även över herrarna: ”En stor ära”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska bordtennisherrarna har fått en ny förbundskapten, och det blir ett bekant ansikte.

Damlandslagets förbundskapten Tobias Bergman kommer att basa över båda landslagen från november.

– Det är en stor ära, säger han till förbundets hemsida.

WTT-tävlingen i Kina, China Smash, blev Jörgen Perssons sista som förbundskapten för de svenska herrlandslaget i bordtennis.

Nu står det klart vem som ersätter pingislegendaren. Damernas förbundskapten Tobias Bergman går från den första november in i en ny roll och kommer basa över såväl damlandslaget som herrlandslaget.

– Det är en stor ära och en fantastisk utmaning att få kliva in i den här nyskapade rollen. Vårt mål är att befästa Sveriges position som en världsnation inom herrpingisen på kort sikt, säger han i ett pressmeddelande.

Bergman, 36, tillträdde som förbundskapten för damlandslaget 2022. Med herrlaget kommer han få hjälp av flera assisterande ledare, en av dem blir Peter Blomqvist, som tidigare varit uttagningsansvarig för herrlandslaget.

EM i Linz startar nästa vecka och då kommer Bergman enbart vara ansvarig för damlandslaget. Jon Persson kommer ansvara för herrarna.

SVT sänder mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.