Truls Möregårdh vann 68:e raka matchen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Truls Möregårdh gjorde säsongspremiär i Pingisligan. Foto: Johan Nilsson/TT

Truls Möregårdh vann 68:e raka matchen – i sin Sverigecomeback

Uppdaterad
Publicerad

Säsongspremiär i pingisligan för Truls Möregårdh.

Då vann han sin 68:e raka match – i en fullsatt hall.

– Superkul, jag är jätteglad över att så många vill komma, säger han till SVT Sport.

Den svenske stjärnan, som tog dubbla silver i OS i Paris, gjorde i kväll säsongspremiär i Pingisligan tillsammans med sitt Eslöv som mötte BTK Rekord hemma i ett fullsatt Blomsterbergshallen.

Den första matchen vann Möregårdh med 3–1 i set. Det var hans 68:e raka seger i Pingisligan, ingen har slagit honom på tre år.

Eslöv vann sedan lagmatchen och Möregårdh behövde inte spela klart sin andra match. Seriepremiären var ett genrep inför EM, som inleds nästa vecka.

– Kontrasterna är stora med OS, samtidigt ska vi bli glada att det blir fullsatt. Det var längesen det var det i en grundseriematch. Betyder bara att mer och mer är intresserade. Superkul, jag är jätteglad över att så många vill komma, säger Möregårdh till SVT Sport.

På ganska kort tid rycker alla i dig och vill ha en bit av dig, är det jobbigt?

– Absolut inte, jag tycker det är jättekul. Jag axlar gärna att ta Sverige med storm inom pingisen och vara ett föredöme för denna sport. Jag tycker det är kul och är jätteglad och hedrad över att folk ser det så. Att många spelar pingis tack vare en själv och vår OS-succé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.