Truls Möregårdh och Jan-Ove Waldner

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se J-O Waldner berätta om fördelarna med att spela i Kina Foto: TT Nyhetsbyrån/SVT

J-O Waldner om likheten med Truls Möregårdh: ”Spelar mycket på känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Jan-Ove Waldner, som kallas för Det evigt gröna trädet i Kina, har ikonisk status i Kina. Nu gläntar Truls Möregårdh på samma status

– Vi är ganska lika i spelstilen, säger Waldner när han gästar SVT:s Sportspegeln.

Se Waldner berätta om Möregårdhs nytta av att spela i Kina i spelaren ovan.

22-årige Möregårdh har spelat i Kina i olika omgångar och fått med sig hårdhet och erfarenhet som gav två OS-silver i Paris.

– Vi är ganska lika i spelstilen, spelar mycket på känsla, bra spelsinne, kan göra olika slag. Pingisen i dag är ganska statisk men Truls kan slå annorlunda bollar med backhanden där han stoppblockar, säger Waldner, 59, som drog otroliga folkmassor när han visade upp sig i Kina.

150 besök i Kina för Waldner

I samband ett evenemang på att möbelföretag dök 120 000 personer upp, enligt Waldner som har Kina som ett andra hem med runt 150 besök i landet. Han var på träningsläger i landet första gången som 14-åring.

– Han ballongplockar, drar otroliga forehands och har speciella servar. Det gör honom så stor i Kina, beskriver Waldner Möregårdhs egenskaper som skiljer sig från den typiskt ”robotaktiga” kinesiska spelstilen.

– De är mer som maskiner och det gäller att få hål på maskinen direkt första gången man möter dem, då får de respekt, säger Waldner som fick skyddas av två livvakter när hysterin var som störst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.