Stina Källberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klipp från Stina Källbergs seger i bordtennis-EM. Foto: SVT

Efter tuffa dagen – Stina Källberg till åttondelsfinal i bordtennis-EM

Uppdaterad
Publicerad

Stina Källberg är som väntat vidare till åttondelsfinal i bordtennis-EM i Linz, Österrike.

I dag gick det också betydligt enklare än i går.

4-0 i set mot walesiskan Anna Hursey, rankad 106:a i världen.

24-åriga Stina Källberg hade en riktigt tuff dag i går när hon var tvungen att spela två matcher inom loppet av 20 minuter.

Den andra matchen som var den första omgången i singel var både lång och jämn – hon vann till slut i ett sjunde avgörande set. Men efteråt var hon kritiskt mot det tajta spelschemat.

– Jag gick nästan in till den här matchen och grät, sa Källberg till SVT Sport igår.

I dag gick det betydligt enklare när den i världen 65-rankade Källberg kunde vinna komfortabelt.

– Det är en jättebra spelare jag möter. I dag kom hon kanske inte upp i sin allra högsta nivå och jag spelade stabilt hela matchen, vilket gjorde att jag vann, säger Stina Källberg.

”Nu har jag helt annan energi”

Källberg har inte legat på latsidan under det här mästerskapet. Efter dagens match har hon spelat åtta matcher på två dagar.

– Det är lite skillnad från i går. Dubbelvinsten (tillsammans med Linda Bergström) i morse gjorde susen och att få lite god natts sömn och ladda om var väldigt viktigt. Nu har jag helt annan energi, fortsätter hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.