Jan-Ove Waldner om bilderna på Truls Möregårdh: ”Han lever på känslorna”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Truls Möregårdh besegrat brasilianaren Hugo Calderano och tagit sig till OS-final kunde han knappt tro det var sant. Någon som känner igen sig i känslan är pingislegendaren Jan-Ove Waldner.

– I bland när det är över blir det en konstig känsla, man bara glömmer att man är i hagen, säger han i SVT:s OS-magasin.

Truls Möregårdh är bara 22 år gammal men har nu mot alla odds tagit sig till en OS-final i bordtennis. Efter segerbollen kunde han knappt tro det var sant och bara förvånat flackade med blicken över arenan.

Det har inte hänt sedan OS i Sydney 2000 – då en viss Jan-Ove Waldner tog silver. ”J-O” vann guld i Barcelona 1992 och förstår Truls känslor.

OS i Paris 2024

– Vissa matcher var jag lika chockad. Man glömmer att man är i hagen. Han lever på känslorna och det är därför vi gillar honom så mycket, säger pingislegendaren i SVT:s OS-magasin.

I finalen väntar kinesiske världsfyran och VM-guldmedaljören från 2023 Fan Zhendong. En seger mot honom skulle enligt Waldner vara enorm.

– Det Zhendong spelade i semifinalen är det bästa jag sett på många år. Skulle Truls vinna den här matchen är det den största skrällen genom alla tider i OS, säger han.

Men vinst eller ej, Truls Möregårdh har skapat ny svensk pingisfeber.

– Han har fått lite Zlatan-effekt. Otroligt kul för killen har allt i pingis, menar Waldner.

Se SVT:s OS-magasin varje kväll i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet