Linda Bergström

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klipp från Linda Bergströms seger i bordtennis-EM. Foto: SVT

Linda Bergström gör Stina Källberg sällskap i åttondelsfinal i bordtennis-EM

Uppdaterad
Publicerad

Linda Bergström gör som Truls Möregårdh och tappar inte ett enda set.

Efter två matcher har hon 8-0 i set och är precis som Stina Källberg vidare till åttondelsfinal i bordtennis-EM.

– Jag är jättenöjd. Jag vågade verkligen spela, säger Linda Bergström till SVT Sport.

Kroatiskan Ivana Malobabic blev en mumsbit för Linda Bergström. Svenskan spelade mer offensivt än vanligt och matchen som tippades bli lång gick fort. Resultatet skrevs till 11-9, 11-6, 11-8, 11-8.

– Jätteskönt att vinna 4-0. Jag ville undvika en lång match. Jag är jättenöjd med den här matchen. Jag spelade verkligen så som jag vill spela mot den här typen av motstånd, säger Linda Bergström.

29-åriga Bergström är därmed precis som Stina Källberg vidare till åttondelsfinal. Där ställs hon mot Bernadette Szocs. Rumänskan är rankad tolva i världen och en av favoriterna till guldet men är en motståndare Bergström haft lätt för.

– Det är ett tag sedan, 2019 om jag minns rätt, som jag förlorade mot henne. Efter det har jag mött henne iallafall tre gånger och då har jag vunnit. Det är kul att möta henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.