Mattias Falck laddar om efter OS-petningen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
OS-petade Mattias Falck laddar om till EM i oktober. Foto: Magnus Lejhall/TT

Mattias Falck om OS-petningen: ”Fantastisk upplevelse även på läktaren”

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska bordtennisen har haft ett strålande år. Men en av landslagsspelarna fick ta del av OS-succen från sidan – nu försöker Mattias Falck ladda om med sikte på EM i höst.

– Det var en annorlunda känsla att inte vara med, men jag hade inga problem med petningen, det var rätt beslut, säger Falck till SVT Sport.

När årets svenska OS-lag i bordtennis presenterades i våras var den interna konkurrensen så stark att Mattias Falck blev petad, trots att han tidigare tagit VM-silver i singel och vunnit VM-guld i dubbel.

– Jag var på plats under lagtävlingen, och försökte hjälpa till. Vi har ett härligt gäng och jag upplevde stor glädje, säger Mattias Falck om hur det var att stå utanför laget.

OS i Paris 2024

Möregårdh tog OS-platsen

Det är svårt att klaga i efterhand, med tanke på att den som knep OS-platsen på Mattias Falcks bekostnad var Truls Möregårdh, som sedan gjorde sensation med OS-silver i singel, varpå det svenska laget följe upp med ännu en silversuccé i lagtävlingen.

Falck fick göra idrottens bittra läxa, alltså bita i ett surt höstäpple och komma igen, och nu är siktet inställt på EM i Österrike i oktober.

– Jag har spelat rätt så bra nu på slutet, så nu gäller det att hitta toppformen till EM, säger Mattias Falck till SVT Sport.

EM i oktober sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet