Nordkoreanska bordtennisspelare kan straffas efter OS-selfie Foto: Kim Hong-Ji / BILDBYRÅN

Nordkoreanska bordtennisspelare kan straffas efter OS-selfie

Uppdaterad
Publicerad

Kim Kum-Yong och Ri Jong-Sik tog OS-silver i bordtennisens mixeddubbel i Paris, men hemma i Nordkorea kan de bli straffade för sitt agerande under prisceremonin.

På pallen poserade duon nämligen tillsammans med bronsmedaljörerna sydkoreanska Lim Jong-Hoon och Shin Yu-Bin och de kinesiska guldmedaljörerna Wang Chuqin och Sun Yingsha på en så kallad ”selfie”.

Bilden har fått stor spridning på sociala medier och hyllats för att visa enighet inom idrotten.

OS i Paris 2024

Ånger kan avgöra straff

Enligt en källa till Daily NK har faktumet att Kim och Ri ler på en bild tillsammans med idrottare från Sydkorea lyfts fram i en rapport som gjorts i samband med den obligatoriska ”ideologiska tvättningen” som alla idrottare måste genomgå efter OS-vistelsen.

Enligt tidningen hade samtliga nordkoreanska olympier fått order om att inte interagera mer än nödvändigt med idrottare från andra länder och speciellt inte med någon från landets ”Fiende nummer ett”.

Om Kim och Ri kommer att straffas för bilden är ännu oklart och graden av det eventuella straffet kan bero på hur mycket ånger duon visar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet