Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SM-guld till Söderhamn – se avgörandet mot Eslöv Foto: Bildbyrån

Söderhamns UIF svenska mästare i bordtennis för sjunde gången

Uppdaterad
Publicerad

Söderhamns UIF är svenska mästare i bordtennis för sjunde gången. Hälsingarna stod för en mirakelvändning när de säkrade SM-guldet i den andra finalmatchen.

– Det är svårt att beskriva känslan, det är helt sjukt alltså. Det bästa jag varit med om i pingisväg, säger Söderhamns Viktor Brodd till SVT Sport.

1978, 1982, 1985, 2001, 2010, 2021 – och 2023. Söderhamns UIF besegrade Eslövs AI BTK med 2-0 i matcher och säkrade klubbens sjunde SM-guld på hemmaplan under onsdagskvällen.

Men det blev en dramatisk tillställning. Söderhamn låg under med 1-3 i matcher när Koji Uezu stod för matchens prestation.

Japanen låg under med 0-2 i set och hade underläge 2-7 i tredje mot Daniel Kosiba. Eslöv såg därmed ut att vinna kvällens drabbning. Då lyckades Uezu samla ihop sig och vann till slut överraskande med 11-9 i set. Uezu vann sedan de två följande seten och plötsligt var Söderhamn med i matchen igen

”Vi slutade aldrig tro på det”

– Vi slutade aldrig tro på det, vi visste att vi hade bra matcher kvar och kommer vi bara till dubbel så vet vi att vi har en jävligt bra chans, säger Brodd.

När Söderhamns Anders Eriksson sedan vann den sjätte matchen var det kvitterat till 3-3 – och det krävdes en dubbel för att skilja lagen åt.

Söderhamn ställde upp med Viktor Brodd och en stekhet Uezu. Eslöv mönstrade Tom Jarvis och Truls Möregårdh, världssjuan som vunnit sina två inledande singelmatcher. Med publikens massiva stöd i ryggen tog hemmalaget hem första set med 17-15. När Möregårdh sedan slog bollen i nät till 11-9 var setet, matchen och finalserien över.

KLIPP: Här bjuder Truls Möregårdh på kvällens delikatess

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här står Truls Möregårdh för en snurrdelikatess i SM-finalen. Foto: Bildbyrån/Söderhamns UIF

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.