Anja Händén och Jonas Hansson förlorade åttondelen i mixeddubbeln i Paraympics.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anja Händén och Jonas Hansson förlorade åttondelen i mixeddubbeln i Paraympics. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Svenska mixeddubbelparet Anja Händén och Jonas Hansson åkte ut i åttondelsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Anja Händén och Jonas Hansson vann hon bordtennisens första omgång i mixeddubbelklassen XD17 och tog sig till åttondelsfinal. Men där blev det förlust i tre raka set mot Brasilien.

Svenskarna, som tog EM-brons förra året, vann med 3–1 i set (17–15, 9–11, 11–9, 11–7) mot den australiensiska duon Trevor Hirth och Melissa Tapper.

– Vi tappade ju många matchbollar där i slutet, så man blev ju lite darrig och skakig. Men det var jätteskönt att vi vann, säger Händén till SVT Sport.

Förlust i åttondelen

Det var svängigt värre i flera av seten. Svenskarna hade setbollar emot sig i det första setet, och i det tredje setet låg de under med både 1–6 och 5–9.

Den svenska duon fick möta Brasiliens Paulo Salmin och Bruna Alexandre i åttondelsfinalen. Där blev det dessväre en klar förlust i tre raka set med 1–11, 4–11, 8–11.

I damdubbeln tog det dock stopp direkt för Anja Händén, tillsammans med Smilla Sand. Det svenska paret förlorade åttondelsfinalen mot Turkiets Merve Demir och Neslihan Kavas i tre raka set (5–11, 9–11, 4–11).

KLIPP: Se när Händén och Hansson gick vidare till åttondel

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anja Händén och Jonas Hansson vann sin första mixeddubbelmatch i Paralympics. Foto: Christine Olsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.