Svenska mixedparet Stina Källbergs och Kristian Karlssons medaljdrömmar krossade: ”Tomt”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska mixedparet Stina Källbergs och Kristian Karlssons drömmar om medalj krossades av ett nordkoreanskt par i kvartsfinalen.

– Det är väl lite tomt att den här resan tagit slut. Vi hade ett hopp och drömde om medalj. Det är otroligt imponerande att de kan vara så bra utan att vara ute på touren och tävla, säger Stina Källberg till Kanal 5.

Det svenska paret räddade två matchbollar innan Karlsson slog en backhand nät och ut.

OS i Paris 2024

Ri Jong Sik i par med Kim Kum Yong, sämst seedat i turneringen, vann med 4-1 (11-7,11-8,9-11,11-4,11-8) efter en kross. Det tändes ett litet hopp när svenskarna tog hem det jämna tredje setet med 11-9 men det var allt som de fick med sig.

– De gjorde det svårt för oss att få med oss lätta poäng. De var klassen bättre än oss och var otroligt samspelta, var i världsklass, säger Kristian Karlsson.

Det nordkoreanska paret, som nyligen sattes ihop och är okänt, skrällde när de i första omgången och slog ut det andraseedade japanska paret Harimoto/Hayata med 4-1. I dag visade de varför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet