Sydkorea blev för tufft i kvartsfinalen – bordtennisdamerna ute ur OS

Uppdaterad
Publicerad

I går slog de svenska bordtennisdamerna ut regerande OS-bronsmedaljörerna Hongkong i en rysare.

Men i dagens kvartsfinal mot Sydkorea blev det uttåg i tre raka matcher.

Bordtennisdamerna var rankat näst sist i turneringen och ställdes mot tredjeseedade Sydkorea i kvartsfinalen – något som slutligen blev för tufft. Men matchens delikatess det stod svenska Stina Källberg för i sin avgörande singelmatch. Vid ställning 1-1 i fjärde set fick hon en boll och såg överspelad ut – då svarade hon i stället för ett drömslag.

– Ett av mina absolut sjukaste slag. Jag var helt chockad själv att jag fick in den, så det var bara en reaktion att sträcka armarna i skyn, säger hon till SVT Sport.

OS i Paris 2024

Sverige slog i går ut de regerande OS-bronsmedaljörerna Hongkong i åttondelsfinal efter en rysare i fem matcher och var i säng vid två på natten, en uppladdning som oavsett världsmotstånd i nästa omgång inte kan ses som optimal.

– Det var svårt att varva ner och somna, det är inte alltid lätt efter en sån prestation (mot Hongkong reds anm). Energin var inte på samma nivå men Sydkorea är ett bra lag, så jag vet inte om någon timme till hade räckt, säger Linda Bergström till SVT Sport.

Dubbelmatchen där Filippa Bergand och Stina Källberg ställdes mot Yubin Shin och Jihee Jeon blev en ensidig historia där svenskorna förlorade med klara 0-3.

Men match två – som nu spelades som singelmatcher – mellan defensiva spelaren Linda Bergström och Eunhye Lee var jämnare. Bergström vann första set övertygande innan sydkoreanskan replikerade med samma medicin. Sen plockade Lee två raka set med ynka två poängs marginal och tog matchserien till en avgörande match.

Likt Bergström vann Källberg sitt första set men Jihee Jeon samlade sig och vann nästa två klart.

Sverige förlorade med klara 0-3 i matcher men imponerade stundtals i framför allt sina singelmatcher.

– Just nu känns det surt men när det sjunkit in har vi faktiskt lyckats med att ta oss till OS och slå ut regerande bronsmedaljörerna. Vi tar med oss en jättebra prestation till framtiden, säger Källberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet