Foto: Magnus Lejhall/TT

Truls Möregårdh får näthat: ”Skickar knivemojis”

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh trollband stora delar av Sverige under OS när han tog dubbla silvermedaljer, en individuell och en i lag.

Trots det har 22-åringen fått motta näthat efter bragdsommaren.

– Jag får jättemycket hat av folk som spelar på matcher, säger Möregårdh till Framgångspodden.

Möregårdh berättar i podden att folk även hotar hans anhöriga, och att det främst rör sig om folk som spelat pengar på honom.

– Det kan ju vara allt från att de hotar en själv eller hotar ens familj. De kan skriva att de förlorade några tusen på mig och skickar knivemojis.

Men trots de tuffa meddelandena och hoten mot familjemedlemmar försöker Möregårdh undvika att lägga allt för mycket vikt vid det.

– Jag tycker det är så sorgligt hur de orkar skriva hatkommentarer till en. Det är verkligen inget som någonsin har satt sig i mitt huvud.

– Jag vet att många idrottare pratar om det och att det är jobbigt, och jag kan förstå det. Men jag har väl försökt att inte hänga upp mig på det, säger Möregårdh.

Truls Möregårdh tog under OS den första svenska OS-medaljen i bordtennis sedan år 2000 när Jan-Ove Waldner tog hem ett silver.

SVT Sport har sökt Truls Möregårdh för en kommentar.

Se även: Truls Möregårdh om uppståndelsen under OS: ”Det exploderade” (9 augusti)

Truls Möregårdh

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh om uppskattningen från fansen: ”Superkul” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.