Truls Möregårdh berättar om lagkamraternas betydelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh hyllar sina lagkamrater – se när Morgonstudions programledare provar att returnera OS-serven. Foto: TT

Truls Möregårdh hyllar lagkamraterna efter OS-succén: ”Underbara veckor”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska bordtennislandslaget stod för en sensationell insats under OS.

Nu hyllar Truls Möregårdh sina lagkamrater Kristian Karlsson och Anton Källberg.

– Vi var verkligen sammansvetsade, säger Möregårdh i Morgonstudion.

Se när Morgonstudions programledare utmanar Möregårdh i spelaren ovan.

Truls Möregårdh njuter av de svenska framgångarna under OS. Efter att ha imponerat flera gånger om lyckades 22-åringen till slut plocka med sig en silvermedalj hem i singelklassen.

– Luften har gått ur en lite. Man känner sig stolt och vill inte röra ett racket på ett tag, man vill vara borta lite från det. Det känns jätteskönt att ha uppnått det målet man pratade om när man var liten, säger han.

Som om det inte vore nog löste dessutom det svenska OS-laget, bestående av Truls Möregårdh, Kristian Karlsson och Anton Källberg, silver också.

– De betyder supermycket. Vi bodde tillsammans under hela OS i ett väldigt tajt rum. Vi blev väldigt nära under en lång tid, säger Möregårdh och fortsätter:

– Vi var verkligen sammansvetsade. Vi hade ett högt självförtroende. Efter singeln pratade jag med dem och vi visste att det var möjligt att gå långt. Vi spelade fantastiskt som ett lag. Det var underbara veckor och sista veckan med laget var otroligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.