Truls Möregårdh föll i kvartsfinalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se några av de snygga bollarna från matchen här. Foto: WTT

Truls Möregårdh förlorade kvarten i Peking trots vunnet monsterset

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen miljonvinst för Truls Möregårdh.

Svensken förlorade kvartsfinalen mot 68-rankade Xiang Peng i WTT-turneringen i Peking.

Se några snygga bollar i spelaren.

Truls Möregårdh jagade pingissuccé i Peking. 22-åringen vann rysare efter rysare fram till kvartsfinal men väl där tog det stopp. Möregårdh är ute ur China Smash i Peking efter 3-4 i set (4-11,6-11,11-4,20-18,9-11,11-5,5-11).

– Det var en väldigt jämn match och jag hade lite tur som lyckades vinna, säger Xiang som slog Möregårdh i junior-VM-finalen med 4-0 för fem år sedan – enda gången de tidigare mötts.

68-rankade Xiang Peng, rejält påhejad av hemmapubliken i Kina, visade stundtals storartat spel och lyckades pressa fram misstag från svensken som hade svenskt stöd i form av internationellla bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling på läktaren.

Peng gick upp i tidig 2-0-ledning i set och matchen såg avgjord ut. Men som så ofta med Truls Möregårdh finner han sätt att hitta vägar in i matchen.

Sista uppdraget för Jörgen Persson

Först tog han hem tredje set enkelt (11-4) och sen var det dags för ett smått makalöst set. 22-åringen hämtade upp tre setbollar till 10-10, sedan verkade det som att ingen ville vinna. Möregårdh vann setet med 20-18 efter att ha avgjort på sin tredje setboll och räddat nio.

Varsin setvinst följde och ett avgörande sjunde set krävdes. Men det blev aldrig speciellt spännande då Xiang Peng vann med klara 11-5 efter att ha rusat iväg till 4-0.

Möregårdh kammade i och med kvartsfinalplatsen hem över 200 000 svenska kronor.

I och med förlusten innebär det att Jörgen Perssons tid som förbundskapten är över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.