Truls Möregårdh

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klipp från Truls Möregårdhs förlustmatch mot Kao Cheng-Jui. Foto: WTT

Truls Möregårdh förlorade reprisen från OS – taiwanes spräckte nollan mot svensken

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh förlorade kvartsfinalen mot Kao Cheng-Jui med 3-2 och har spelat klart i Macaos storturnering. Därmed fick taiwanesen upprättelse från OS.

– Det är så häftigt eftersom det var en oväntad vinst för mig, säger 19-årige Kao som vann för första gången mot Möregårdh och reducerade till 1-3 i inbördes möten.

De möttes senast i åttondelsfinal i Paris-OS, en match som spelades ett par timmar efter att Möregårdh sensationellt slagit ut den kinesiske världsettan Wang Chukin. Då vann den elfterankade svensken med 4-1.

31-rankade Kaos segersiffror blev 2-3 (11-4,10-12,9-11,11-7,7-11).

I det tredje setet svarade Möregårdh för många egna misstag men kunde växla upp i det fjärde setet och verkade ha kontroll på matchen.

Timeout vid 0-3 i femte set

I det femte setet hamnade Möregårdh dock direkt i 0-3-underläge och coachen Jörgen Persson tog en timeout.

– Du måste sätta några forehands på något vänster, hördes Persson peppa Möregårdh som gick fram till 7-6 innan Kao vände igen och vann matchen efter att ha vunnit de fem sista bollarna.

Svensken spelade in 143 000 för sin kvartsfinalplats. Alla svenskar har nu spelat klart i Macao.

I semifinalen för Kao väntar tysken Dang Qui, som i förra omgången slog ut Mattias Falck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.