Truls Möregårdh

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: WTT

Möregårdh tillbaka efter OS-succén – vann direkt

Publicerad

Truls Möregårdh skapade bordtennisfeber i Sverige i somras när han tog OS-silver i singel och samma valör i lagtävlingen tillsammans med Kristian Karlsson och Anton Källberg.

Nu är Möregårdh tillbaka i pingishagen för internationella tävlingar och under måndagsmorgonen, svensk tid, vann han mot japanen Shunsuke Togami i 16-delsfinalen i WTT Champions i Macao med 3–1 i set.

– Han börjar alltid med energi och smashar i första set, jag var beredd på det och följde min plan. Jag trodde på mig och han spelade lite sämre efter första set. Det var en tuff och bra match, säger Möregårdh efter matchen.

I Macao tappade världselvan Möregårdh första set till Togami med 5–11, men kunde via 11–8, 11–8 och 11–9 vinna matchen med 3–1. I åttondelsfinal väntar engelsmannen Liam Pitchford.

– Det kommer bli tufft. Jag har mött honom flera gånger och förhoppningsvis kan jag spela som idag och då löser allt sig.

Sen avslutade svensken med att tacka publiken på kinesiska, vilket gick hem i Macao då publiken svarade med att jubla.

I WTT Champions-tävlingen får 32 herr- och damspelare delta. På herrsidan deltar även Mattias Falck och Anton Källberg och på damsidan Linda Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.