Truls Möregårdh gick rent i sin OS-debut: Supernöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh gick in i singelturneringen med att enkelt besegra belgaren Cedric Nuytinck med 4-0 (11-4,11-9,11-9,11-4). Detta i sin OS-debut.

– Jag är supernöjd med det. Jag spelade väldigt bra, säger Möregårdh till Aftonbladet.

Efter två ganska tuffa set spelade 19-seedade Möregårdh ut i det fjärde setet och skrek ut sin glädje i hallen efter att ha avgjort på sin första matchboll.

OS i Paris 2024

I Tokyo för tre år sedan ratades Möregårdh och knöt näven med att ta hem ett VM-silver ett par månader senare och få sitt stora genombrott. Nu fick Eslövsspelaren göra sin efterlängtade OS-debut.

Den snabbe Möregårdh var den mer aggressive spelaren och tog initiativet och hade även bra returer. Hela hallen jublade när Möregårdh vinklade in en otagbar backhand längst ut i bordshörnet för 9-9 i andra set. Möregårdh vände ett trepoängsunderläge och var rejält peppad efter setvinsten.

Troligen kinesiske världsettan i nästa match

Belgaren tog en timeout vid underläge 5-6 i tredje set men Möregårdh släppte inte på trycket och vann även detta set med 11-9 efter att ha avslutat med ett par starka backhands. Förbundskaptenen Jörgen Persson applåderade från sin coachplats.

I den andra omgången väntar troligen den kinesiska världsettan Wang Chuqin, som går in i singelspelet i morgon förmiddag. Han spelade mixeddubbel under dagen.

Aftonbladet: Tror du att Wang Chuqin noterar att du vann med 4–0?

– Absolut inte på siffrorna. Det tror jag inte. Men om han såg mig spela så ser han att jag är i jättebra form. Jag hoppas att det kan göra honom lite rädd.

Wang Chuqin har 5-0 i inbördes möten och 17-2 i antalet vunna set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet