Truls Möregårdh jublar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Truls Möregårdh firar segern Foto: YouTube/World Table Tennis

Truls Möregårdh vann jätterysare i Kina – ett steg närmare miljonvinsten

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh vann en jätterysare mot japanen Sora Matsushima med 3–2 i set och tog sig till åttondelsfinal i Kinas Grand Smash.

Ett steg närmare en rejäl hacka – en finalseger ger nämligen en miljon kronor.

Se superbollen och avgörandet, som firades med en piruett som för tankarna mot Tomas Brolin, i spelaren ovan.

Truls Möregårdh var illa ute i Kinas Grand Smash-turnering, bordtennisens svar på tennisens Grand Slam.

Den 37-rankade japanen Sora Matsushima hade ledning med 2–1 i set och var endast två poäng ifrån seger vid ställning 9–9 i fjärde set.

Men svensken vaknade till och stod för en urstark avslutning. Vid flera tillfällen hördes höga segervrål, först plockade han viktiga fjärde set med 11–9 och avslutade sedan med klara 11–4 i avgörande set.

En Grand Smash är lukrativ, i och med avancemanget till åttondelsfinal har Möregårdh redan säkrat norr om 140 000 svenska kronor, en seger i finalen ger över en miljon kronor.

I åttondelsfinalen väntar tufft motstånd, nämligen japanen Tomakazu Harimoto, som 22-åringen förlorade mot i semifinalen när det svenska OS-laget tog sig till final.

Även Anton Källberg tog sig till åttondelsfinal då han besegrade nigerianen Quadri Aruna med 3–1 i set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.