Stellan Bengtsson från 1972 Foto: TT

Världsmästaren från 1971 ska coacha fram nya VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

1991 års världsmästare Jörgen Persson får sällskap av guldmedaljören från 1971 för att leda landslaget till nya guld på bordtennis-VM i USA i november. 69 år gammal kommer Stellan Bengtsson in som assisterande tränare till VM.

Bordtennis-VM avgörs i Houston, USA 23–29 november.  Mattias Falck och resten av det svenska landslaget får nu oväntad och rutinerad hjälp från bänken när VM-guldmedaljören från 1971, Stellan Bengtsson, kallas in bredvid Jörgen Persson.

– Stellan kommer bidra med ett enormt kunnande, erfarenhet som tränare och mycket energi. Vi tänker ganska likt varandra och jag är övertygad om att han kommer kunna hjälpa laget inom många områden, säger herrarnas förbundskapten Jörgen Persson i ett pressmeddelande..

Stellan coachade Jörgen Persson under många år. Sedan dess har vänskapen mellan mästarna bestått.

– Jag har väldigt mycket kontakt med honom och när jag frågade om han ville vara med som assisterade coach under VM behövde han inte lång betänketid. Stellan bor dessutom i USA så det passar bra även rent logistikmässigt då han gärna undviker att flyga, fortsätter Jörgen.

Stellan Bengtsson 50 år efter bragden: ”Den segern ändrade mitt liv” (april 2021):

Den svenska truppen till VM i Houston (aktuell världsranking inom parentes):

Herrar

Mattias Falck (9)

Kristian Karlsson (28)

Jon Persson (44)

Anton Källberg (51)

Truls Möregårdh (79)

Damer

Linda Bergström (79)

Stina Källberg (172) 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.