Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Anthony Joshua beskriver Francis Ngannou efter segern: ”Jag kan nog ta honom i UFC”. Foto: FAYEZ NURELDINE

Anthony Joshua vann på knock mot Francis Ngannou i stor boxningsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Det beskrevs som en boxningsmatch mellan två av världens mest hårdslående fajters.

Då dominerade Anthony Joshua från start och knockade Francis Ngannou efter 2.38 i rond två.

– En av de mest förödande knockouter jag någonsin har sett, säger promotorn Eddie Hearn.

Helgens stora boxningsgala i Saudiarabien gick under namnet ”Knockout Chaos”. Detta då förre tungviktsmästaren Anthony Joshua ställdes mot tidigare UFC-mästaren Francis Ngannou – två namn som gjort sig kända för att knocka sina motståndare.

Ngannou gjorde uppmärksammad proffsboxningsdebut i oktober när han bytte sport från MMA och direkt ställdes mot superstjärnan Tyson Fury. En match där han golvade britten och föll på delat domslut, en domare ansåg alltså att kameruniern vann.

I natt var Ngannou däremot chanslös.

Golvad i första ronden

Efter en hygglig start blev han kanske för bekväm och när han bytte hållning från den normala till att gå med högern före slungade Joshua iväg en rak höger som skickade Ngannou i golvet med en minut kvar av rond ett.

Den förre MMA-mästaren klarade sig ronden ut, men i rond två blev han nedslagen och tog räkning igen. Den gången, i sekvensen direkt efteråt, följde Joshua dock upp med en brutal högerslägga som avslutade matchen.

Efter den nedslagningen, den tredje, bröt domaren matchen omedelbart.

Ngannou blev liggande länge, men kunde till slut sätta sig på en stol och fick då syrgas. Sedan reste han sig upp och de båda boxarna omfamnade varandra.

– Det behövs bara en träff i tungvikt. Jag strävar framåt varje dag och försöker göra det mesta av tiden jag har kvar av min karriär. Om fem år kommer jag inte att boxas längre. Men jag lär mig fortfarande och är hungrig, säger 34-årige Joshua.

”Största matchen i sportens historia”

Britten bekräftade också att han härnäst vill möta vinnaren av Tyson Fury och Oleksandr Usyk som gör upp om samtliga fyra VM-bälten den 18 maj.

– Tyson, snälla slå Usyk för då lovar jag att ni får den största matchen i sportens historia mellan ”AJ” och Fury, säger promotorn Eddie Hearn.

Efter de dubbla förlusterna mot tungviktskungen Usyk från Ukraina har Joshua radat upp fyra raka segrar. Totalt har han ett matchfacit på 28-3 varav 25 segrar har kommit via knock.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mer boxning: Mikaela Laurén var irriterad efter sin comebackseger i februari. Foto: Pluto TV

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.