Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den förre tungviktsmästaren Anthony Joshua knockade finske Robert Helenius i den sjunde ronden. Foto: TT

Anthony Joshua vann på knock mot finske Robert Helenius

Uppdaterad
Publicerad

Motståndaren blev utbytt med kort varsel.

Då svarade den förre tungviktsmästaren Anthony Joshua med att knocka finske Robert Helenius i den sjunde ronden.

– Jag gjorde mitt jobb i kväll, säger han till BBC.

När Joshuas brittiske rival Dillian Whyte lämnade ett positivt dopningstest tidigare i veckan plockades Robert Helenius in med bara några dagars varsel för att möta storstjärnan i London.

Finländaren klarade sig bra i de tidiga ronderna, men fick det svårare när Joshua ökade tempot i femte ronden. Halvvägs in i den sjunde ronden avgjorde hemmahoppet med en spektakulär knock som skickade Helenius i backen. Domaren viftade av matchen omedelbart.

– Man får ta ett steg i taget. Motståndaren försöker sabotera allt du gör och vice versa. Hade jag kunnat avgöra tidigare hade jag gjort det, men man måste bryta ner den andre, säger engelsmannen.

”Hade jag fått tolv veckor...”

Helenius gick visserligen match för en vecka sedan, men hävdar att utgången av matchen hade blivit annorlunda med längre förberedelser.

– Jag anser att om jag hade fått tolv veckor att förbereda mig så hade slutresultatet blivit annorlunda, säger han enligt Svenska Yle.

Joshua förbättrar sitt matchfacit till 26-3 (23 KO) medan Helenius faller till 32-5 (21 KO). Segern var den tidigare OS-guldmedaljören Joshuas andra raka med nye tränaren Derrick James i ringhörnan.

MER BOXNING: Badou Jack om relationen till Mayweather: ”Har betytt allt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Badou Jack vann WBC-bältet i cruiservikt i februari. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.