Patrica Berghult.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ny stormatch väntar för Patricia Berghult. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Bekräftat: Patricia Berghult klar för titelmatch mot Chantelle Cameron

Uppdaterad
Publicerad

En stormatch väntar boxaren Patricia Berghult.

Svenskan ställs mot Chantelle Cameron i en titeldrabbning i superlättvikt i Birmingham den 2 november.

– Det känns sjukt skönt och spännande, säger hon till SVT Sport.

Efter att ha gått obesegrad i 15 raka matcher förlorade Patricia Berghult världsmästarbältet i superweltervikt mot brittiskan Natasha Jones för drygt två år sedan.

Sedan dess har svenskan studsat tillbaka och vann senast mot Vaida Masiokaite i Katrineholm för sin 17:e vinst i karriären.

Nu får 30-åringen en ny chans på de stora arenorna. Den 2 november väntar Chantelle Cameron i en titelmatch i superlättvikt i Birmingham.

– Det känns sjukt skönt och spännande. Det var ett tag sedan nu så det ska bli riktigt roligt. Jag känner att jag tillhör toppen. Det är där man vill boxas. Sedan är det alltid nervöst, säger hon till SVT Sport.

Hur ser du på dina chanser?

– Nu när man är uppe på toppen finns det inga dåliga motståndare. Hon är ingen omöjlig motståndare. Det är 50/50. Det gäller att ha min dag.

33-åriga motståndaren Chantelle Cameron har likt Berghult enbart en förlust i karriären (på 20 matcher).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.