Otto Wallin jublar efter svenskfajten mot Adrian Granat i april förra året. Foto: Bildbyrån

Gammal skada stoppade svenskens tungviktsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske tungviktaren Otto Wallin jobbar sig mot en VM-match. Natten mot lördag skulle han ta sig ett steg närmare. Men matchen ställdes in bara timmar innan den skulle dra igång.

– Det här är ingenting jag kan påverka utan nu siktar jag i stället in mig på nästa match som med största sannolikhet kommer i september, säger Otto Wallin i ett pressmedelande.

Matchläkaren bedömde inte BJ Flores, 40, vara i boxningsdugligt skick och utfärdade aldrig någon matchlicens till amerikanen som tidigare utmanat om världsmästartiteln.

Det har inte framkommit exakt vad som fick läkaren att ta beslutet. Men enligt Wallins team är det en gammal skada som boxaren har dragits med sen ungdomsåren som stoppade honom.

Matchen skulle ha gått i amerikanska Tacoma, Washington.

– Jag är naturligtvis besviken över att inte få den här matchen eftersom det var en match jag verkligen såg fram emot att få boxas. Jag har tränat bra, känner mig i grymt bra form och jag utvecklas hela tiden, säger Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.