Maria Lindberg, i vitt, blev knockad av WBO-mästaren Savannah Marshall i London. Foto: DAZN

Maria Lindberg efter knocken: ”Aldrig känt såna slag i hela mitt liv”

Uppdaterad
Publicerad

Boxaren Maria Lindberg, 44, blev knockad i den tredje ronden i VM-fajten mot Savannah Marshall, 29, i London.

Efteråt hyllade hon världsmästaren.

– Helvete vilka slag tjejen har. Jag har aldrig känt såna slag i hela mitt liv. Wow, säger Lindberg till SVT Sport.

Trots att Lindberg precis förlorat på knockout för första gången i sin 18 år långa proffskarriär var hon på gott humör när SVT Sport nådde henne på telefon en dryg halvtimme efter matchen.

– Jag mår bra! Vad ska jag säga? Klart jag är besviken, samtidigt tog jag den här matchen med fem dagars varsel så det fanns med i kalkylen att det här skulle kunna hända. Jag var inte alls i form för den här matchen, men trodde ändå att jag, med min erfarenhet, skulle kunna gå tiden ut. Jag måste säga att jag är förvånad, säger Lindberg.

Svenskan hade gått tre gånger så många proffsmatcher som Marshall (27 jämfört med nio) inför lördagens fajt.

Men hemmahoppets slagstyrka blev avgörande.

Maria Lindberg har nyss blivit golvad av mästaren Savannah Marshall i London. Foto: Bildbyrån

”Jag var chanslös”

– Den slagstyrkan var någonting utöver det vanliga. Speciellt ihop med så otrolig precision. Jag är full av beundran för Savannah. Jag har aldrig ens blivit nedslagen i min karriär tidigare så jag tänkte väl att jag kunde stå emot henne också, men vi körde hela paketet i kväll.

Hur upplevde du annars matchen?

– I första ronden tyckte jag att hon hade rätt stor respekt för mig också. Då kändes det ganska bra. I andra ronden träffade hon med ett brutalt kroppsslag som hördes i hela hallen och efter det återhämtade jag mig inte riktigt måste jag säga. Jag var chanslös, det får jag ärligt erkänna även om det gör lite ont.

Maria Lindberg, närmast i bild, blir träffad av Savannah Marshall i lördagens titelmatch. Foto: Bildbyrån

”Fick ett väldigt bra erbjudande”

Förra helgen fick Malmö-fajtern höra att man letade efter en ersättare som kunde hoppa in och möta den obesegrade WBO-mästaren i mellanvikt, Savannah Marshall.

I det skedet var hon inte intresserad utan tackade nej.

– Men när jag vaknade på måndag hade Eddie Hearn (promotor, reds anm) skrivit till mig på Instagram så då tänkte jag ”hoppsan, nu är det allvar”. Han brukar inte höra av sig personligen. Jag brukar inte tacka ja till snabba grejer utan vill förbereda mig så gott jag kan, men det var ett väldigt bra erbjudande så jag tänkte att jag måste väl testa någon gång.

Fem dagars varsel. Hur var formen?

– Inte ens 50 procent av vad den har varit innan när jag gått titelmatcher, skulle jag säga. Jag hade för fan corona för två månader sedan och har inte alls förberett mig eller sparrat hårt.

Savannah Marshall jublar efter segern samtidigt som Maria Lindberg deppar. Foto: Bildbyrån

Tänker fortsätta vidare

Hur tänker du kring framtiden?

– Jag får alltid frågan om jag inte ska sluta nu, men jag ser inte det här som en referens för var jag befinner mig i dag. Jag tog matchen med fem dagars varsel och gick upp en viktklass. Hade jag däremot kunnat förbereda mig, gått match i min egen viktklass och ändå blivit knockad hade det varit dags att börja fundera på om jag inte ska tacka för mig. Men kommer det möjligheter så fortsätter jag ett tag till.

Boxningsfansen hoppas nu på en match mellan de två obesegrade stornamnen i mellanvikt: Savannah Marshall (10-0 och mästare i WBO) och Claressa Shields (11-0 och mästare i WBC, WBA och IBF).

– Jag tror att Savannah tar Claressa Shields. Jag trodde inte det innan, men nu när jag har känt på hennes slag tror jag fan det, säger Maria Lindberg.

MER BOXNING: Nancy, 75, tar fajten mot parkinson (4 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.