Johanna Mattsson. Foto: Bildbyrån

Landslagskollegan chockad: ”Tror det är ett misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen kom beskedet att svenska brottaren Jenny Fransson har lämnat ett positivt a-dopningsprov för en mycket liten mängd anabola steroider.

– Jag hoppas och tror att det är ett misstag, säger vännen och landslagskollegan Johanna Mattsson.

När SVT Sport når Johanna Mattsson över telefon har nyheten precis publicerats. Mattsson har därför av förklarliga skäl inte själv hunnit ta del av nyhetsbevakningen, men är chockad.

– Jag hoppas och tror att det är ett misstag. Jag har känt Jenny sedan vi var små och jag vet att hon tar stort avstånd från dopning, säger hon.

Johanna Mattsson och Jenny Fransson tillhör båda ”brottarundret från Gällivare”, klubben i Norrbottens län som skördat stora framgångar framför allt på damsidan.

I dag tränar och bor både Jenny och Johanna i Helsingborg.

Enligt Dagens Nyheter som var först med nyheten rör det sig om en mycket liten mängd av den otillåtna substansen metyltestosteron, en anabol steroid. Enligt egen utsago ska Jenny Fransson ha fått i sig preparatet av misstag.

KLIPP: Så här går ett dopningstest till

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.