• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Emilia Fahlin hoppar av cykel-VM efter att banan varit för hård. Foto: Adam Ihse/TT

Emilia Fahlin hoppar av cykel-VM: ”Banan för hård”

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Fahlin hoppar av cykel-VM i Zürich som inleds till helgen.

– Emilia tyckte att banan var för hård för att passa henne, säger förbundskaptenen Lucas Persson till cykelförbundet.

Så sent som i lördags blev den 35-åriga veteranen Fahlin tolva vid EM:s linjelopp och när VM-truppen släpptes förra veckan fanns hon med. Men nu hoppar hon av. Fahlin var uppsatt att köra linjeloppet 28 september men nu lämnar hon återbud vilket gör att 19-åriga talangen Stina Kagevi tar hennes plats (vilket även innebär start i söndagens tempolopp).

– Emilia tyckte att banan var för hård för att passa henne. Vi hade hoppats att hon skulle hänga med hela vägen och bli farlig i en spurt, säger förbundskaptenen Lucas Persson till cykelförbundet.

Det 154,1 kilometer långa linjeloppet (avslutas med fyra varv på en bana i city), med mål i Zürich, innehåller totalt 2 384 höjdmeters klättring och fem riktigt tuffa backar. Se bansträckningen.

Största medaljhoppet finns i U23-klassen

Största svenska medaljchansen återfinns i U23-tempoloppet där Jakob Söderqvist gör en intressant start.

– Jakob går all in, hoppas att kunna ta en medalj och drömmer om att vinna tempoloppet. På EM tog han in rätt mycket tid på slutet, säger Persson.

Den 21-årige Sundsvallscyklisten Söderqvist som körde i OS i Paris blev tvåa i EM:s U23-klass. U23-loppet över 29,9 km med individuell start inleds 14.45 på måndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.