Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från den stökiga andra etappen i Tour de France. Foto: Discovery+

Stökig andraetapp på Tour de France – flera krascher i regnet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en stökig andraetapp på Tour de France.

Ösregn i samband med utförskörningen innebar flera krascher.

Jenny Rissveds blev bästa svensk då hon gick i mål som 45:a.

Först över mållinjen under den andra dagens cykling var Liane Lippert från Tyskland. Hon följdes av Lotte Kopecky och Silvia Persico, efter en etapp där de fick utstå en hel del regn.

Samtidigt som stora delar av startfältet skulle ta sig igenom utförskörningen drog ett ösregn in och det innebar flera krascher, varav ett par av det allvarligare slaget. Det var en cyklist, Eva van Agt, som inte tog sig i mål till följd av en krasch. Hon fördes till sjukhus efter att ha gått omkull.

Tog sig över mållinjen gjorde däremot samtliga svenskor, där Jenny Rissveds var först i mål på 45:e plats. Caroline Andersson och Julia Borgström gick i mål som 57:a respektive 59:a. I totalen är Borgström bästa svenska, på plats 51, och hon ligger dessutom femma i ungdomsklassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.