• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Foto: Kanal 5/Max

Tog medalj trots svår krasch: ”Det var mitt fel”

Uppdaterad
Publicerad

Chloe Dygert kraschade svårt i början av tempoloppet på såphala gator i Paris men klarade av att fortsätta och bärgade ett OS-brons.

– Jag kom inte rätt i kurvan. Jag gled rakt in i den. Det var mitt fel, sa Dygert till reportrar efter loppet enligt Cyclingnews.

Den regerande världsmästaren gick ut sist och kraschade svårt i en vänsterkurva efter 8,8 km, vid Bois de Vincennes, av det 32,4 kilometer långa loppet.

OS i Paris 2024

Efteråt haltade hon upp på pallen för att ta emot sitt brons. Kraschen påverkade henne och spasmer från benen gick ut i kroppen.

Danska kraschade tre gånger

Kraschen kostade definitivt ett silver då hon var 0,87 sekunder efter brittiskan Anna Henderson. Om Dygert skulle klarat av att vinna guldet utan kraschen får vi aldrig veta. Hon var över 1.30 efter vinnande australiskan Grace Brown.

Det var svåra förhållanden där regnet från invigningen bara fortsatte. Danskan Cecilie Uttrup Ludwig kraschade tre gånger.

I herrklassen tog favoriten Remco Evenepoel, herrarna körde för första gången i OS samma bana som damerna, hem sitt första OS-guld. I söndags var han trea i Tour de France efter att i den sista tempoetappen varit just trea efter Tadej Pogacar och Jonas Vingegaard. Evenepoel var i söndags över minuten efter Pogacar som drog sig ur OS efter en enorm trötthet efter totalvinster både i Tour de France och Giro d'Italia.

– Varje gång någon har några frågor om att vi samarbetar som ett land eller vad som helst, tror jag att vi alltid försöker leverera och göra vårt bästa, säger Evenepoel som gladde sig åt att belgiske landsmannen Wout van Aert också fick gå upp på pallen.

Resultat individuellt tempo 32,4 km:

Damer:

1) Grace Brown, Australien, 39.38

2) Anna Henderson, Storbritannien, + 1.31

3) Chloé Dygert, USA, + 1.32

Herrar:

1) Remco Evenepoel, Belgien, 36.12

2) Filippo Ganna, Italien, + 15

3) Wout van Aert, Belgien, + 25

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet