Jay Vine tappade troligen ett VM-brons i samband kraschen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jay Vine tappade troligen ett VM-brons i samband kraschen. Foto: SVT.

Var på väg mot VM-medalj – slutade i blodbad för Jay Vine

Publicerad

Jay Vine var på väg mot en VM-medalj i tempo. Men en svår krasch gjorde att det slutade i blodbad för australiern.

”Det var ett fånigt misstag”, skrev Vine på Instagram efter att ha torkat bort blodet som täckte ansiktet och fått tävlingsdräkten förstörd.

Efter drygt halva loppet låg Vine trea. Han var då 19 sekunder före den slutliga bronsmedaljören Edoardo Affini. Sedan cyklade en nedblodad och uppskrapad Vine i mål som femma och var då 20 sekunder efter Affini i målet i centrala Zürich efter det individuella loppet över 46 km.

Det finns inga bilder från kraschen och det spekulerades i att Vine cyklat omkull i en av de fruktade utförslöporna in mot staden. Det dementerade Vine på sina sociala medier.

”Det är jobbigt att tänka på vad som kunde ha varit. Det var ett fånigt misstag på en okomplicerad del av banan, inget tekniskt utmanande alls. Jag skar in för snabbt vid ett gathörn och körde av vägen. Jag kommer att gräma mig över det här ett tag, mitt hjärta är krossat”, skriver Vine om kraschen i 50 km/timmen.

Tre stygn i pannan

Han försöker trots allt uppskatta femteplatsen.

”Det är fortfarande bra men för tillfället känner jag mig helt förstörd”, skriver Vine som inte ådrog sig några allvarliga skador. Det såg värre ut än det var.

”Som tur var fick Vine ingen hjärnskakning eller frakturer. Det uppstod en skåra på vänster sida av pannan som fixerades med tre stygn på det lokala sjukhuset och ytliga skrubbsår på axeln”, skriver hans lagläkare.

Redan nu har Vine fått tummen upp att delta i söndagens linjelopp som avslutar VM-veckan i Zürich.

Resultat VM-tempo, 46,1 km, Zürich:

1. Remco Evenepoel BEL 53:01.98

2. Filippo Ganna ITA + 6.43

3. Edoardo Affini ITA + 54.44

4. Joshua Tarling GBR + 1:17.63

5. Jay Vine AUS + 1:24.18

6. Kasper Asgreen DEN + 1:30.11

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.