Louise Svensson Jähde dominerade i Friends Arena

Uppdaterad
Publicerad

Louise Svensson Jähde tog publiken med storm när hon och Waikiki 207 flög fram till seger i Indoor Eventing. I sin första start på Sweden International Horse Show vann de med 14 hundradelars marginal.

– Jag är bara så, så glad. Vilken avslutning, säger Louise Svensson Jähde till SVT Sport.

Hela det svenska silverlaget från EM i Strzegom var på plats i Friends Arena och de mötte ett startfält fullt av internationella stjärnor.

Men det var ingen tvekan om vilken stjärna som lyste starkast på torsdagskvällen. Louise Svensson Jähde red en briljant runda på fina Waikiki 207.

– Hon var helt fantastisk, inte i närheten av något av hindren. Hon var absolut på topp.

Sista startande, förra årets segrare och individuell guldmedaljör på EM, Ingrid Klimke satsade allt men slutade tvåa efter Svensson Jähde.

– Jag tänkte att hon tar mig, hon tar mig, hon tar mig. Så små marginaler. I dag var dom på min sida, säger Svensson Jähde till SVT Sport.

Hur ska du fira?

– Jag ska bara krama alla, min mormor, min morfar, min pojkvän. Jag ska krama alla runt om mig, säger en glädjestrålande Svensson Jähde till SVT Sport.

Sverige tvåa i lagtävlingen

Lagtävlingen vanns av det internationella laget bestående av Joseph Murphy, Elisabeth Power, Tim Price och Peter Tersgov Flarup.

Det svenska laget Med Sara Algotsson Ostholt, Niklas Lindbäck, Louise Svensson Jähde och Ludwig Svennerstål slutade tvåa.

SVT sänder helgens tävlingar av Sweden international Horse Show.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.