Silver-Sara säkrade EM-biljett Foto: Bildbyrån

”Silver-Sara” säkrade EM-biljett

Uppdaterad
Publicerad

Fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt, OS-tvåa i London 2012, börjar hitta lite vårform. I helgen blev det seger i en trestjärnig klass i polska Sopot på OS-hästen Reality. – Reality var fantastisk i alla grenarna, säger Algotsson Ostholt i ett pressmeddelande.

Framförallt var det en skön revansch för helgen före då svenskan hade dubbla fall på samma dag, både med en unghäst och Reality.

– Då tänkte jag packa ihop och åka hem. Nu känns det väldigt, väldigt bra att jag stannade, säger svenskan som förutom segern i toppklassen också vann en enstjärnig klass med hästen Apertina.

Dessutom gav framgången i huvudklassen en säkrad EM-biljett till i augusti, en tävling som för övrigt avgörs i just Polen.

Fler svenskar fanns långt framme i Polen. Louise Svensson Jähde placerade sig med dubbla hästar, trea med Waikiki 2017 och fyra med Wiélochs Utah Sun. Niklas Lindbäck blev också sexa med Focus Filiocus i klassen som hade 20 startande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.