Foto: SIMON WOHLFAHRT

Lando Norris snuvade Max Verstappen på historisk seger

Uppdaterad
Publicerad

Max Verstappen hade chansen att ta hem sitt hemmarace i Nederländerna för fjärde raka gången.

Så blev det inte.

I stället snuvade Lando Norris nederländaren på segern.

Bara tre förare har tidigare lyckats vinna sitt hemma-GP vid fyra raka tillfällen: Juan Manuel Fangio (Argentina), Jim Clark och Lewis Hamilton (Storbritannien). Max Verstappen hade chansen att göra den ädla skaran sällskap under söndagen, men misslyckades.

Detta trots att han bara efter några meter fick överta ledningen efter att Lando Norris, som startade i pole position, misslyckats helt med att komma från linjen.

18 varv senare var dock britten förbi Verstappen igen, och den här gången gjorde han inga misstag.

McLaren-föraren drog ifrån mer och mer och vann sitt andra race för säsongen i överlägsen stil. Publiken på Zandvoort fick därmed nöja sig med att se sitt hemmahopp gå i mål som tvåa. Trea blev Ferraris Charles Leclerc.

Verstappen har nu inte vunnit ett race sedan den 23 juni, när han vann Spaniens GP. Sedan dess har han missat pallplats vid tre av de fem senaste tillfällena.

I och med segern knappar Norris in i totalställningen, även om det fortsatt är långt upp till Red Bull-föraren. Jagande Norris har nu totalt 224 poäng och Verstappen 295.

Nio race återstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.