Sergio Agüero gjorde tre mål mot Aston Villa. Foto: Reuters

Sergio Agüero slog rekord i Citys kross

Manchester City krossade Aston Villa med 6–1. Sergio Agüero gjorde tre mål och är nu Premier Leagues bästa utländska målskytt genom tiderna.

Det var Rihad Mahrez som inledde målskyttet med både sätta 1–0 och 2–0 innan ens 25 minuter hade spelats. Men det skulle bli värre för nedflyttningshotade Aston Villa.

I den 28:e matchminuten satte Agüero sitt första mål i matchen till 3–0.

Det genom en kanonträff i bortre krysset just utanför straffområdet. Efter målet lämnade flertalet hemmafans arenan.

Nytt rekord

Agüero var inte klar där. I den 57:e minuten gjorde han sitt andra mål i matchen till 5–0. Det var han 176:e mål i Premier League, vilket innebär han är ligans bästa utländska målskytt. Det tidigare rekordet hade Thierry Henry med sina 175 mål. Med tio minuter kvar fullbordade argentinaren sitt hattrick.

Manchester City vann till slut med 6–1 efter Anwar El Ghazi reducerade på stopptid.