Henning Berg talar ut om första tiden i AIK

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Huvudtränare Henning Berg om sin först tid i AIK. Se mer i klippet. Foto: SVT/Bildbyrån

AIK:s tränare Henning Berg om sin första tid i AIK: ”Vill inte säga att jag är pressad – men det är mycket jobb”

Uppdaterad
Publicerad

AIK med huvudtränare Henning Berg slåss fortsatt för sin överlevnad i allsvenskan.

För SVT Sport berättar han om första tiden som huvudtränare för Solnalaget och sina tankar inför derbyt mot Djurgården.

Norrmannen Henning Bergs intåg i AIK har inneburit 15 poäng på tio allsvenska matcher och på de senaste tre matcherna har man mäktat med sju mål framåt. Något som 53-åringen gärna poängterar. 

– Jag tycker att anfallsspelet har blivit bättre. Ju mer vi tränar tillsammans desto bättre blir vi och det tycker jag vi blivit, säger han.

Hur har första tiden varit för dig? Har du kunnat njuta något eller har det bara varit press på dig?

– Jag vill inte säga att jag varit pressad, men det är mycket jobb. Jag kom mitt i säsongen där det var många saker jag var tvungen att sätta mig in i och jobba med den senaste perioden. Jag ska lära känna spelarna, ledarna, klubben, omgivningen och så vidare, säger han och poängterar att man inte ska tycka synd om honom:

– Men så är det att vara huvudtränare, man arbetar från tidig morgon till väldigt sent på kvällen. Det blir väldigt mycket jobb men det är normalt.

”Jobbar utifrån det”

Att sätta sin prägel mitt i säsongen i en klubb som AIK som kämpar för att hålla ett allsvenskt kontrakt vid liv även nästa säsong kanske är en utmaning?

– Jag visste att det var mycket jobb när jag kom, det finns två olika sätt att komma in på, antingen innan säsongen eller mitt i, jag kom mitt i och då jobbar jag utifrån det, säger han.

Säker mark

I måndags tog AIK tre viktiga poäng mot Degerfors i bottenstriden och klev upp över kvalstrecket till säker mark med sju omgångar kvar. Samtidigt har man bara två poäng ner till nedflyttning och derbyt mot Djurgården är viktigare än någonsin.

– Väldigt viktig seger mot Degerfors, det var bra att studsa tillbaka och vi hade många saker som var bra som vi tar med oss till matchen på söndag. Djurgården är bra och solida.

Följ SVT Sports liverapportering från AIK – Djurgården (15.00) och ställ dina frågor i chatten.

KLIPP: AIKs säkerhetschef Henrik Koch om derbyt:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Derbyt mellan AIK och Djurgården kräver en del extraarbete. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.