• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Alexander Isak hjälte för Newcastle mot Tottenham. Foto: Bildbyrån.

Alexander Isak hjälte för Newcastle mot Tottenham

Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen i Premier League. Det blev ett viktigt sådant i och med att det avgjorde till 2-1 för hans Newcastle mot Tottenham.

Det blev Alexander Isaks Newcastle som vann svenskmötet i Premier League då man mötte Tottenham med två svenskar i form av Dejan Kulusevski och Lucas Bergvall.

Isak slog till med tolv minuter kvar av ordinarie speltid. Innan dess hade Harvey Barnes fört upp hemmalaget Newcastle i ledningen innan ett självmål signerat Dan Burn såg till att ”Spurs” kvitterade.

Isaks matchavgörande mål kom efter att Jacob Murphy rann igenom i en spelvändning och hittade svensken.

– Man måste alltid vara koncentrerad. Det är lätt att bli frustrerad. Det var en tuff match för oss och mig. Jag var inte mitt skarpaste jag. Jacob Murphy gjorde en fantastisk assist och var väldigt osjälvisk, så det handlade bara om att vara på rätt plats, säger Isak till Sky.

Kulusevski startade matchen för Tottenham, medan Bergvall hoppade in i den 82:a minuten. I Newcastle spelade förutom Isak även Emil Krafth mittback hela matchen.

Förra säsongen gjorde Alexander Isak 21 mål i Premier League.

Samtidigt tappade Chelsea poäng mot Crystal Palace då man spelade 1-1 på hemmaplan.