Liverapportering: Allsvenskan 2024

Följ SVT Sports liverapportering om allsvenskan i fotboll.

Följ SVT Sports liverapportering om allsvenskan i fotboll.

Allsvenskan i fotboll 2024

Globala IT-problemen påverkade allsvenskan

Under fredagsmorgonen larmades det om kraftiga IT-problem världen över. Det tekniska strulet hos cybersäkerhetföretaget Crowdstrike grundar sig med största sannolikhet i en uppdatering som gått snett från leverantören.

Och den allsvenska fotbollen påverkades till viss del av det av det.

Inför kvällens möte mellan Sirius och Malmö var det ett tag omöjligt att köpa biljetter. Biljettleverantören AXS har drabbats av problemen.

”Det jobbas på en lösning och vi hoppas det fungerar snart. I värsta fall kommer det gå att köpa i butiken på plats”, skrev Sirius SLO Jonas Qvarnström på X.

Nu är problemet löst, menar Lena Engström, vice generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

– Det säljs biljetter utan problem nu. De har fått ordning på det. Men både vi och AXS följer situationen, naturligtvis, säger hon.

– Vi har inte hunnit analysera situationen kring hur många biljetter som inte har sålts som kunde ha sålts.

Engström menar att allt ska ”fungera som vanligt” förutsatt att man redan har köpt en biljett inför mötet med Sirius och MFF.

Matchen spelas i kväll 19:00.

Bildbyrån.

Överblick

Markerad händelse

Hussein Carneil slipper längre avstängning

Det var mot Hammarby som IFK Göteborgs Hussein Carneil gjorde comeback efter att inte ha spelat en match sedan november i fjol. Det blev en kortvarig sådan.

21-åringen var bara på plan i fem minuter innan han fick syna det röda kortet efter en situation med Simon Strand. Ett rött kort som Göteborg överklagade.

För ett direkt rött kort är det vanligtvis tre matchers avstängning men disciplinnämnden meddelar nu att Carneil bara stängs av i en match.

Göteborg möter Häcken den 15 september, då är Carneil alltså avstängd.

IFK Göteborgs Hussein Carneil
Hussein Carneil utvisad. Foto: TT

Det är måndag och i kväll sänds Fotbollsstudion som analyserar den senaste allsvenska omgången - dessutom blickar vi mot Malmös, Elfsborgs och Djurgårdens stundande ligaspel i Europa League respektive Conference League.

Programmet börjar klockan 22.10 i spelaren ovan.

Markerad händelse

Duo klev av i Djurgårdens storförlust mot MFF: "Alltid oro"

Djurgården föll med 0-4 mot Malmö FF i allsvenskan. Men en olycka kommer sällan ensam. Dessutom klev nämligen Jacob Une Larsson och Gustav Wikheim av med känningar i halvtid.

– Det finns alltid en oro när spelare kliver av, säger tränaren Thomas Lagerlöf på presskonferensen efteråt.

Une Larsson berättar vad det rörde sig om.

– Det är en blandning av smärta i magmuskel och trötthet. Jag hade svårt att återhämta mig efter Maribor-matchen (i Europa-playoff i torsdags, reds anm.). Det kanske hade gått att spela vidare, men inte så länge till. Det var bättre att ta bytet i paus, säger Une Larsson.

Wikheim menar att det rör sig om baksida lår.

– Vi får kolla på det. Med min historik är jag orolig, säger han.

Foto: Bildbyrån.
Markerad händelse

Rydström hyllar Bolin - och avslöjar detalj: "Det har han gjort"

Hugo Bolin, 21, stod för ett läckert avslut i krysset och låg även bakom ytterligare ett mål i Malmö FF:s 4-0-seger mot Djurgården i den herrallsvenska seriefinalen.

Han hyllas av sin tränare.
– Vi njuter när han presterar på det här sättet och han är också en spelare som lär sig saker, det har han gjort redan från Prag senast, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Coachen avslöjar också en detalj bakom dagens insats.
– Han fick lite tillslagsträning i förrgår av sin tillslagscoach - och det syntes ju.

En annan som får lovord är 2-0-skytten Anders Christiansen.

– Anders Christiansen vändning inför 1–0 är ju ren science fiction. Vilken kvalitet, säger Dif-tränaren Thomas Lagerlöf.

Rydström stämmer in.

– Han betyder emotionellt, känslomässigt. Jag har några stora ledare, men han är kaptenen som dels förstår spelet men också det känslomässiga. Han leder laget. I och med hjärtproblematiken och andra skavanker har det gjort att han inte har kommit in i rytmen, vilket har gjort honom frustrerad. Nu börjar han få en kontinuitet i det han gör och gör de saker han brukar göra på träning, som den vändningen.

– Han betyder emotionellt, känslomässigt. Jag har några stora ledare, men han är kaptenen som dels förstår spelet men också det känslomässiga.

Foto: Bildbyrån

Malmö-Djurgården 4-0

Där blåser domaren av och matchen slutar alltså hela 4-0. Tack för att ni hängde med här!

Peter • Så himla besviken ;;;; Peter .

Malmö-Djurgården 4-0

Grinigt mellan lagen nu efter en tackling av Djurgårdens Radetinac som sedan följs upp av en stenhård satsning av Otto Rosengren.

Malmö-Djurgården 4-0

Bara Malmö som rullar runt nu. De sista minuterna spelas av.

Jennifer • Bra Dahlin skäll lite på dina kompisar. Snålspel..