Foto: TT

Anders Tegnell tror inte på Gothia Cup 2021

Uppdaterad
Publicerad

Gothia Cup ställdes in förra sommaren.

Det lär inte heller bli av denna sommaren.

Det sade statsepidemiolog Anders Tegnell när han i dag gästade ”Sportspegeln special: Ett år med corona”.

Världens största fotbollsturnering, Gothia Cup, ställdes förra sommaren in på grund av coronapandemin.

Så lär det bli även i sommar, berättade statsepidemiolog Anders Tegnell när han i dag gästade ”Sportspegeln special: Ett år med corona”.

Corona och idrott

– Vi inser ju alla att tävlingar och matchandet är en viktig del av idrotten, och det tappar en del av sin spets när det inte finns kvar längre. Vi tror nog att man kan börja tänka på det till sommaren, så länge man pratar om mindre, lokala arrangemang. Gothia Cup och den typen av stora saker tror jag inte att vi vågar gå igång med, men de här mindre lokala – där tror jag att det finns gott om hopp att det kan gå igång till sommaren, sade Tegnell.

Har budgeterat för cup

SVT Sport har utan framgång sökt representanter för Gothia Cup. Förra veckan berättade dock Dan Martinsson, kassör för arrangerande BK Häcken, för Göteborgs-Posten att klubben budgeterat för ett Gothia Cup som ”inte är ett normal-Gothia Cup”:

– Vi har budgeterat för 1 200 lag vilket i dagsläget är ganska offensivt. Vi vet att många långväga lag inte kommer kunna flyga in till Sverige under sommaren heller. Det är en begränsad budget naturligtvis. Sedan beräknar vi att kunna köra ett Gothia Cup även om det inte blir 1 200 lag. Vi kommer göra allt i vår makt för att kunna genomföra turneringen, sade han, och fortsatte:

– Sedan är det faktiskt inte i våra händer, det beror ju på hur smittspridsläget ser ut. Kan vi inte genomföra turneringen så har vi en beredskap för det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet