Zlatan Ibrahimovic är tillgänglig för spel mot Polen. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Zlatan är ingen startspelare”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är tillgänglig för spel mot Polen på tisdag.

Men från start lär det inte bli.

Det berättade Janne Andersson på presskonferensen efter 1-0-segern mot Tjeckien.

Zlatan Ibrahimovic byttes ut i stormatchen mot Juventus i slutet av januari. Anledningen var en skadad häl och 40-åringen var inte tillbaka i spel förrän i mars.

Ibrahimovic har hoppat in i några matcher för sitt Milan i mars men ännu inte startat. Det ser han inte heller ut att göra i vinna eller försvinna-matchen mot Polen på tisdag.

Herrlandslaget i fotboll

– Med den bakgrund han har så är han ingen startspelare på det sättet. Men det är däremot en spelare som kan komma in och bidra, om det inte händer något negativt fram till tisdag, säger förbundskapten Janne Andersson.

Eftersom Ibrahimovic var avstängd mot Tjeckien berättade Janne Andersson tidigare i veckan att han såg 40-åringen som en ”halv ledare”. Den rollen skötte han med bravur, enligt Andersson.

– Jag har lärt känna Zlatan det senaste året och han har enorm erfarenhet, en karaktär och inställning till idrotten som jag är jätteglad att få ha nära mig. Hans snack innan och efter i paus med spelarna där han kan pusha och bidra är jättepositivt, säger förbundskaptenen.

”Zlatan hjälpte mycket”

En som fick några råd var Dejan Kulusevski.

– Zlatan hjälpte mig mycket i halvtid. Han gav mig några kommentarer och sa åt mig att komma in lite mer i mitten i stället för att vara ute på kanten. Det är klart att jag lyssnar på det, säger Kulusevski.

SE MER: Se Quaisons avgörande mål (24 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet