Uwe Rösler har en del att fundera på inför morgondagens match. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Anfallskris i MFF inför EL-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

I morgon går Malmö FF in i den avgörande kvalomgången till Europa League.

Tre av fyra anfallare riskerar att missa matchen.

Därför kan MFF få ställa upp med en 17-åring i morgon.

När Malmö FF i morgon inleder den sista kvalomgången till Europa League hemma mot israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv är det med en något stukad anfallsupssättning.

Jo Inge Berget är definitivt borta med en ljumskskada. Marcus Antonssons medverkan är yttest tveksam på grund av en lårskada som han ådrog sig i den förra kvalomgången, mot HSK Zrinjski.

Europa League

”Chansade inte”

Och dessutom har Guillermo Molins blivit sjuk, och är nu isolerad från resten av laget.

– Han är sjuk, hans barn har varit sjuka och han blev smittat. Så vi chansade inte med att ta in honom med resten av gruppen i dag, sade tränaren Uwe Rösler på en presskonferens i dag, där han dock lade till att hoppet inte är ute för att Molins ska kunna spela i morgon:

– Han tränade på egen hand vid 14.30. Han är fortfarande med i tankarna inför i morgon men vi måste avvakta och se.

”Får se i morgon”

Även Antonsson finns det en del förhoppningar om.

– Vi får se i morgon och ta ett beslut då, säger Rösler.

Om varken Antonsson eller Molins kan spela är de enda anfallarna kvar i truppen Markus Rosenberg och 17-årige Tim Prica.

”Näst bäst defensivt”

Men oavsett vilka spelare som Rösler har till förfogande i morgon är han inställd på en tuff match mot Bnei Yehuda Tel Aviv, som blev israelisk ligafemma förra säsongen (och tog Europa-platsen som cupsegrare) och bara har varit så här långt fram i Europa-spelet en gång förut (2009, då de förlorade med 0–1 två gånger om mot PSV Eindhoven).

– Det var näst bäst defensivt i israeliska ligan i fjol och står lågt i ett 5–4–1 eller 5–3–2. De släpper inte till många chanser och anfaller sällan med mer än fyra spelare, säger Rösler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet