Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån.

Anna Sandberg blåstes på VM-debuten: ”Konstig situation”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Sandberg var på väg in – men blåstes på sin VM-debut mot Italien.

Efteråt har den unga talangen fått fin stöttning av laget.

– Stina (Blackstenius) sa att hon hade skuldkänslor, men det ska hon inte ha, säger Sandberg till SVT Sport.

Anna Sandberg stod ombytt och redo att springa in på planen för sina första VM-minuter i karriären.

Men när Stina Blackstenius fick krampkänningar valde tränarna plötsligt att byta ut henne mot Rebecka Blomqvist istället för Jonna Andersson som Sandberg skulle ersätta.

Damlandslaget i fotboll

– Det blev en konstig situation. Jag var väldigt glad och taggad över att få chansen att komma in. Närmare än så kommer man väl nästan inte. Men det är sånt som händer i fotboll. Nu är jag är en erfarenhet rikare av det också, säger Sandberg.

Stöttades av laget

20-åringen stöttades efteråt och Stina Blackstenius kom fram och pratade om situationen då hon kände att hon tagit debuten ifrån vänsterbacken.

– Hon kom fram i omklädningsrummet och sa att hon hade lite skuldkänslor. Det ska hon absolut inte ha. Det var bra stöd från både spelare och ledare. Det betyder mycket.

Händelsen var inte helt lätt att tackla menar Sandberg.

– Det var lite svårt. Jag hade förväntningar på att komma in och så blev det inte så. Det är en VM-debut vi pratar om, det är otroligt stort att få göra det. Samtidigt hade jag en bra prestation och att vi blev klara för åttondelsfinal att glädja mig över.

Taggad på spel mot Argentina

I sista gruppspelsmatchen mot Argentina kan hon dock få sin ”revansch”. Eftersom Sverige redan är klart för åttondelsfinal väntas flera bänkspelare få chansen i onsdagens match.

Hur taggad är du på att få göra dina första VM-minuter nu?

– Otroligt taggad. Att få spela ett VM är något man drömt om sedan man var yngre. Det vore otroligt häftigt. Jag hoppas jag får chansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet