Pierre-Emerick Aubameyang blev stor matchvinnare med sina två mål när Arsenal tog sig till sin 22:a FA-cupfinal Foto: TT Nyhetsbyrån

Arsenal till FA-cupfinal efter sköna trendbrottet

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal hade innan kvällens semifinal ett riktigt jobbigt facit mot Manchester City.

Sju raka förluster och en målskillnad på 2-20.

Men anfallaren Pierre-Emerick Aubameyang blev matchhjälte för Londonklubben med matchens två enda mål.

Arsenal är återigen i FA-cupfinal efter en tung vinst mot rivalerna Manchester City på Wembley. Med sina 13 FA-cuptitlar är Arsenal mesta vinnare och visade att tradition väger tungt i världens mest anrika fotbollsturnering.

City inledde starkt

Mikel Artetas Arsenal lyckades vädra en bra start från regerande mästarna City och trots mycket bollinnehav för ”The Citizens” så höll Arsenalförsvaret tätt. Istället var det de rödavita från norra London som skulle sticka fram. Ett långt inlägg från unge Nicholas Pepe hittade Pierre-Emerick Aubameyang på bortre stolpen som kunde stöta in 1-0 på Wembley. City-pressen mattades av och Arsenal kunde gå till paus i ledning.

Precis som första halvleken så inledde de blå från Manchester i ett rasande tempo i den andra. Denna gång var det Emiliano Martinez i Arsenalkassen som med ett gäng fina räddningar såg till att Londonklubben behöll ledningen.

Ställs mot Chelsea eller Manchester United

Men Pierre-Emerick Aubameyang var inte klar. Efter en smart pass från ytterbacken Kieran Tierney så fick gabonesen oceaner av yta bakom City-backlinjen. Den vindsnabbe anfallaren hade inga problem att hålla försvararna bakom sig och kunde retfullt placera in bollen mellan benen på Ederson till 2-0. Arsenal lyckades hålla tätt matchen ut och tog sig därmed till sin 22:a FA-cupfinal.

Finalen spelas den första augusti och där väntar antingen Chelsea eller Manchester United som ställs mot varandra i den andra semin.

FA-cupen

Arsenal logo

Arsenal

2 - 0

Manchester City logo

Manchester City

Wembley Stadium, London
Publik: 0
Domare: Jon Moss

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.