En delad bild med två sektioner: Hanna Glas applåderar publiken i bilden till vänster, i klädd bortaställ. I bilden till höger har hon en silvermedalj hängande runt halsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se utdrag ur Glas karriär i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Hanna Glas avslutar landslagskarriären: ”Jag är så oerhört stolt”

Uppdaterad
Publicerad

59 landskamper.

Nu avslutar Hanna Glas landslagskarriären.

– Det var inte ett lätt beslut – jag är extremt stolt, säger hon till SVT Sport.

Hanna Glas fotbollskarriär har kantats av korsbandsskador som hon sensationellt tagit sig tillbaka från för att sedan prestera på den allra högsta nivån.

2017 gjorde hon debut i det svenska landslaget och nu sju år senare, avslutar hon sin landslagskarriär. Hon fortsätter att spela i sitt klubblag Seattle Reign.

Damlandslaget i fotboll

– Ingen har nog kommit tillbaka till eliten efter fyra korsbandsskador och framför allt efter sista har beslutet växt fram. Det är under de två senaste åren som jag funderat på detta men nu är det bra läge och tajming för att kanske också släppa fram nya spelare, säger hon till SVT Sport.

Hon fortsätter:

– Jag är så extremt stolt över att vara tillbaka och känner mig jättebra igen. Men jag vill spara på min kropp och behöver vara smart och ta hand om den.

”Ingen resa går spikrakt upp...”

Vilket är ditt bästa landslagsminne?

– Det är så många. VM-bronset i Frankrike men att spela OS och ta ett silver. Båda två är absoluta höjdpunkter även om vi åstadkommit mycket annat och det är andra härliga minnen. Det är mina absoluta favoritminnen.

Resan har tagit henne över världen, till EM-guld 2012 med ungdomslandslaget, ett VM-brons 2019 i Frankrike och så OS-silver i Tokyo 2021.

– Jag är så oerhört stolt över min resa. Ingen resa går spikrakt upp och inte min heller. Jag är jättestolt över allt jag har åstadkommit under åren och alla människor man träffat och fått dela planen med. Och så har supportrarna varit helt fantastiska. Det är med glädje och stolthet jag tittar tillbaka på den här resan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet