Hanna Glas byter klubb i USA – klar för Seattle Reign. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Hanna Glas byter klubb i USA – klar för Seattle Reign

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Glas, 31, anslöt till Kansas City i amerikanska NWSL i februari 2023 – men gjorde inte debut förrän i somras på grund av sin knäskada.

Nu är svenskan klar för ligakonkurrenten Seattle Reign.

– Jag fick ett riktigt bra intryck av både tränaren och klubben och är redo att visa vad jag går för i den här ligan, säger hon till SVT Sport.

Det blev inte många matcher i Kansas City. 7 februari 2023 lämnade Hanna Glas den tyska storklubben Bayern München för spel i den amerikanska ligan.

En allvarlig knäskada satte stopp och gjorde att debuten dröjde till den 28 juli i år. Nu väntar ett nytt äventyr i USA. På måndagskvällen presenterades nämligen ytterbacken för Seattle Reign.

”Jag är otroligt glad över att vara här. Det är en underbar möjlighet att vara en del av en klubb på toppnivå med en så talangfull grupp. Jag kan inte vänta med att börja det här nya kapitlet och ge allt för klubben och fansen”, säger Glas i ett uttalande på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.