Barcelonaspelarna hade bytt om från sina turkosa matchtröjor till de mer välkända till prisutdelningen. Foto: Bildbyrån

Barcelona förutspår en dynasti: ”Det här är bara början”

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona vann sin första Champions League-final på damsidan. Klubben är den enda som har CL-titlar hos både dam- och herrlaget. Nu är laget berett att ta över efter Lyons dominans.

– Det här är bara början, säger Vicky Losada.

Det firades stort och länge på planen med Uefa-presidenten Aleksander Ceferin närvarande.

– Det är häftigt och jag är så stolt över allt arbete vi lagt ner de senaste åren. Det här är bara början. Vi förlorade finalen för två år sedan och den förlusten sved. Vi skulle komma tillbaka starkare och det visade vi i dag, säger Vicky Losada som byttes in när det återstod 20 minuter att spela till TV6.

Hon ser en dynasti med Barcelona i toppen de närmaste åren.

– Vi var väldigt effektiva. Det är inte bara i dag utan vi har spelat bra i flera år och vi har ännu mer att ge i framtiden. Vi älskar bollen och det sättet som vi förstår fotboll är speciellt och vi visade det i dag. Vi har matcher kvar i spanska cupen och flera andra viktiga matcher. Vi vill vinna varje enskild match och vill bli bättre och bättre, säger Losada.

Hansen: ”Magiskt”

Norskan Caroline Graham Hansen avslutade målskyttet med sitt 4-0 i slutet av första halvlek.

– Vi satte våra chanser medan de missade sina. I andra halvlek hade vi bra kontroll och väntade på att domaren skulle blåsa av matchen. Det är magiskt att ha vunnit Champions League, säger Hansen som fick se slutet från avbytarbänken.

Chelseas tränare Emma Hayes har hyllats fram till finalen.

– Barcelona är ett topplag, men man kan inte ge dem två mål sådär i inledningen. Men jag tycker att vi gav vårt bästa i den andra halvleken. Vi är besvikna men jag tycker att vi gjorde vårt bästa i andra halvlek, säger Hayes till SVT Sport.

”Kunde inte föreställa oss en sådan match”

I Barcelona kunde man knappt drömma om att vinna så överlägset mot försvarsstarka Chelsea.

– Det var en match vi inte kunde föreställa oss. Om jag ska vara ärlig så trodde vi inte att det skulle gå så snabbt. Laget blev bara bättre och bättre och efter första målet fortsatte vi att anfalla och fortsatte till det sista. Nu ska vi fortsätta dominera europeisk fotboll, säger tränaren Lluis Cortes till SVT Sport.

MATCHBILDER: Se höjdpunkter från Champions League-finalen i Sportnytt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.