Magdalena Erikson hoppas att klubben lärt sig något till nästa stora uppdrag. Foto: TT

Magdalena Eriksson: ”Vi var inte oss själva”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en historisk match för Chelseas damer. Kaptenen Magdalena Eriksson lyckades inte få ordning på sitt försvar och det blev en blytung 4-0-förlust mot Barcelona.

– Vi var inte oss själva, säger Eriksson till TV6.

Hon var samlad efter utskåpningen på Gamla Ullevi.

– Jag känner mig väldigt besviken, vi var inte oss själva. Dessväre kunde vi inte matcha dem i första halvlek. I andra halvlek ser vi ut som Chelsea och gör ett försök, säger Eriksson.

Barcelona tog tag i taktpinnen direkt och var hypereffektivt.

– Barcelona är ett fantastiskt lag och straffade oss direkt. Vi visste att de skulle spela på det här sättet och när man får en dålig start kan man bli avvaktande man jag måste se matchen igen för att se vad som gick fel. Det är en extremt stor lärdom och vi får se på vilka områden som vi måste bli bättre på. Vi får visa nästa gång att vi har lärt oss, sammanfattar Eriksson.

Barcelona visade att man lärt sig från sin första Champions League-final 2019 när Lyon vann med 4-1.

Barcelona fick med sig nätet hem

När prisutdelningen var klar gick ett par av Barcelonaspelarna bort till ett av målen och klippte sönder nätet för att ta med sig det hem tillsammans med pokalen och medaljerna.

– Det är en besvikelse, vi fick inte alls den start som vi ville. I den här typen av match mot ett sådant motstånd kan man inte bjuda på så slarviga mål, säger Chelseas back Millie Bright till BT Sport.

– De hade fyra chanser i första halvlek och gör fyra mål. Det var dyrbara läropengar men vi är stolta över resan hit, fortsätter Bright.

Chelseas Pernille Harder hade två chanser i början som hon missade, vilket blev kostsamt. I andra halvlek hade Chelsea ingenting. Barcelona spelade bara av matchen.

MATCHBILDER: Se höjdpunkter från Champions League-finalen i Sportnytt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.