Robert Lewandowski hade stor show när Bayern enkelt tog sig vidare Foto: Bildbyrån

Lewandowski segerregissör när Bayern gick vidare

Chelsea hade en enorm uppgift framför sig.

Vända 3-0 borta mot tyska giganterna Bayern München.

En för stor utmaning skulle det visa sig när Robert Lewandowski briljerade och såg till att Bayern tog sig vidare.

Tomas Müller pratade innan matchen om att kväva Chelseas drömmar om en mirakelvändning tidigt. Så blev även fallet när Robert Lewandowski blev kapad av Chelseamålvakten Willy Caballero i offensivt straffområde. Polacken, med en imponerande säsong bakom sig, visade  otrolig kyla från straffpunkten.

Med blicken fäst mot vänster placerade Lewandowski lugnt och behärskat bollen i höger kryss, otagbart för syndabocken Caballero. Bayern München-anfallarens 52:a mål på 45 matcher denna säsong.

Abraham gav en gnutta hopp

Robert Lewandowski visade återigen sin betydelse för tyskarna när han efter 24 minuter spelade fram Inter-lånet Ivan Perisic som satte dit 2-0 i matchen och 5-0 totalt.

Tammy Abraham skänkte en gnutta hopp till britterna när 22-åringen skickade in en reducering efter en retur från Manuel Neuer strax innan halvtid. Men det hoppet såg Corentin Tolisso till att släcka definitivt i andra halvlek när fransmannen flög fram i straffområdet efter ytterligare en assist från Bayerns nummer nio, Robert Lewandowski.

Kvällens huvudperson skulle även hinna kröna sin insats med ytterligare ett mål. På inlägg från en inhoppande Alvaro Odriozola nådde Lewandowski högst och knoppade in sitt trettonde mål i årets upplaga av Champions League.

Med 4-1 i kväll går Bayern vidare till en kvartsfinal mot Barcelona efter totalt 7-1 mot Chelsea.

MER FOTBOLL: Dejan Kulusveski: ”Jag hade svårt att ta på mig skorna” (8 augusti 2020)